J a d ł o s p i s

Gminne Przedszkole w Cedzynie

 

 

PONIEDZIAŁEK:  20. 03. 2023r.

 

Śniadanie:

Kanapka: chleb pszenno – żytni, masło, sałata, szynka wiejska,

ogórek kiszony, papryka czerwona. Kakao na mleku.

Herbata owocowa z maliną.

 

II Śniadanie:  Jabłko.

 

Obiad:

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy.

Kasza jęczmienna. Brokuł gotowany.

Kompot z owoców mieszanych.

 

Podwieczorek:

 Deser: makaron wieloziarnisty, mus jogurtowy, truskawki.

Herbata owocowa z maliną.

 

WTOREK: 21. 03. 2023r.

 

Śniadanie:

Kanapka: chleb orkiszowy, masło, sałata, kiełbasa krakowska,

ogórek zielony, szczypiorek. Kawa zbożowa na mleku.

 Herbata czarna z cytryną.

 

II Śniadanie:  Pomarańcza.

 

Obiad:

Zupa Zalewajka z kiełbasą. Rizotto z indyka.

Sałatka: marchewka mini gotowana.

Gruszka. Kompot z owoców mieszanych.

 

Podwieczorek:

Deser: budyń śmietankowy, truskawki, rodzynki, chrupki kukurydziane.

Herbata czarna z cytryną.

 

ŚRODA: 22. 03. 2023r.

 

Śniadanie:

Zupa mleczna płatki owsiane z siemieniem lnianym.

 Kanapka: chleb pszenno - żytni, masło,

sałata, ser żółty, ogórek kiszony, rzodkiewka.

Herbata czarna z cytryną.

 

II Śniadanie: Banan.

 

Obiad:

 Zupa rosół z makaronem. Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym.

Ziemniaki z koperkiem. Sałatka kapusta pekińska z papryką.

 Kompot z owoców mieszanych.

 

Podwieczorek:

Deser: kisiel malinowy, chałka drożdżowa.  

Herbata czarna z cytryną.

 

 

CZWARTEK: 23. 03. 2023r.

 

Śniadanie:

Kanapka: chleb pszenno – żytni, masło, sałata,

polędwica sopocka, pomidor cherry.

Kawa zbożowa na mleku.  Herbata czarna z cytryną.

 

II Śniadanie: Gruszka.

 

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem. Pyzy z mięsem.

Sałatka: rzodkiewka, szczypiorek, nasiona słonecznika.

Kompot z owoców mieszanych.

 

Podwieczorek:

Koktajl: kefir naturalny, truskawki, ciasteczka krakersy zwykłe.

Herbata czarna z cytryną.

 

 

PIĄTEK: 24 03. 2023r.

 

Śniadanie:

Zupa mleczna: makaron nitki na mleku.

Kanapka: chleb pszenno – żytni, masło, pasta z białego sera, rzodkiewka,

koperek, szczypiorek Herbata owocowa malinowa.

 

II Śniadanie: Banan.

 

Obiad:

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty. Paluszki rybne panierowane.

Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kiszonej kapusty.

Słonecznik nasiona. Kompot z owoców mieszanych.

 

Podwieczorek:

 Koktajl: jagodowo - truskawkowy,

Baton zbożowy na bazie płatków owsianych.

Herbata owocowa malinowa.

 

 

 

 

 

 

 

Na życzenie dzieci herbatka do picia dostępna jest cały dzień.

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.