J a d ł o s p i s
Gminne Przedszkole w Cedzynie
PONIEDZIAŁEK: 20. 03. 2023r.
Śniadanie:
Kanapka: chleb pszenno – żytni, masło, sałata, szynka wiejska,
ogórek kiszony, papryka czerwona. Kakao na mleku.
Herbata owocowa z maliną.
II Śniadanie: Jabłko.
Obiad:
Zupa jarzynowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy.
Kasza jęczmienna. Brokuł gotowany.
Kompot z owoców mieszanych.
Podwieczorek:
Deser: makaron wieloziarnisty, mus jogurtowy, truskawki.
Herbata owocowa z maliną.
WTOREK: 21. 03. 2023r.
Śniadanie:
Kanapka: chleb orkiszowy, masło, sałata, kiełbasa krakowska,
ogórek zielony, szczypiorek. Kawa zbożowa na mleku.
Herbata czarna z cytryną.
II Śniadanie: Pomarańcza.
Obiad:
Zupa Zalewajka z kiełbasą. Rizotto z indyka.
Sałatka: marchewka mini gotowana.
Gruszka. Kompot z owoców mieszanych.
Podwieczorek:
Deser: budyń śmietankowy, truskawki, rodzynki, chrupki kukurydziane.
Herbata czarna z cytryną.
ŚRODA: 22. 03. 2023r.
Śniadanie:
Zupa mleczna płatki owsiane z siemieniem lnianym.
Kanapka: chleb pszenno - żytni, masło,
sałata, ser żółty, ogórek kiszony, rzodkiewka.
Herbata czarna z cytryną.
II Śniadanie: Banan.
Obiad:
Zupa rosół z makaronem. Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym.
Ziemniaki z koperkiem. Sałatka kapusta pekińska z papryką.
Kompot z owoców mieszanych.
Podwieczorek:
Deser: kisiel malinowy, chałka drożdżowa.
Herbata czarna z cytryną.
CZWARTEK: 23. 03. 2023r.
Śniadanie:
Kanapka: chleb pszenno – żytni, masło, sałata,
polędwica sopocka, pomidor cherry.
Kawa zbożowa na mleku. Herbata czarna z cytryną.
II Śniadanie: Gruszka.
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem. Pyzy z mięsem.
Sałatka: rzodkiewka, szczypiorek, nasiona słonecznika.
Kompot z owoców mieszanych.
Podwieczorek:
Koktajl: kefir naturalny, truskawki, ciasteczka krakersy zwykłe.
Herbata czarna z cytryną.
PIĄTEK: 24 03. 2023r.
Śniadanie:
Zupa mleczna: makaron nitki na mleku.
Kanapka: chleb pszenno – żytni, masło, pasta z białego sera, rzodkiewka,
koperek, szczypiorek Herbata owocowa malinowa.
II Śniadanie: Banan.
Obiad:
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty. Paluszki rybne panierowane.
Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kiszonej kapusty.
Słonecznik nasiona. Kompot z owoców mieszanych.
Podwieczorek:
Koktajl: jagodowo - truskawkowy,
Baton zbożowy na bazie płatków owsianych.
Herbata owocowa malinowa.
Na życzenie dzieci herbatka do picia dostępna jest cały dzień.
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.